Уместо да ужива у заслуженом одмору у Египту, фолк дива Сека Алексић приморана је да чами у замраченој соби јер је фасовала озбиљну алергију на сунце, сазнаје „Ало!“.

Наиме, певачица има озбиљну алергију, али бригу о свом здрављу није препустила египатским лекарима, већ је позвала свог личног дерматолога Предрага Полексића, који се налази у Београду, да јој пошаље креме.

– Чим је стигла, Сека се препустила чарима сунца и мора, али не задуго. Када се вратила у хотел, на телу је приметила црвене флеке, које су код ње изазвале панику. Одмах је позвала свог лекара, који јој је констатовао алергију на сунце, те је Секи саветовао да купи у апотеци лекове као превентиву, али јој то много није помогло – прича за наш лист одлично обавештен извор близак фолк звезди и додаје да јој није помогло то што се стриктно придржавала упутстава свог дерматолога.
– Иако је потпуно престала да борави на сунцу, Секи и даље није било добро. Алергија се све више ширила, а она је постајала све нервознија јер само сазнање да је нон- стоп приморана да чами у соби кварило јој је одмор. Доктору Полексићу ништа друго није остало него да својој пацијенткињи спакује кремице и пошаље их првим авионом, што је и учинио. Чим је добила креме, Секи је алергија престала да се шири, али је и даље приморана да борави у соби док се флеке сасвим не повуку – завршава наш извор.

Како бисмо проверили веродостојност навода нашег саговорника, позвали смо Алексићеву, која нам је потврдила његову причу.
– Тачно је да сам добила флеке по телу, које су ми пореметиле одмор. Захваљујући дерматологу Предрагу Полексићу, добила сам креме из Београда и алергија је одмах санирана. Још неколико дана нећу смети да излазим на сунце, а када се флеке потпуно повуку, моћи ћу да се купам и сунчам, али само у раним јутарњим сатима или касно увече – изјавила је Сека за наш лист. С друге стране, позвали смо и доктора Полексића, који нам је рекао:
– И поред тога што изузетно води рачуна о свом телу и кожи, Сека је нажалост добила алергију. Саветовао сам јој да узме лекове у апотеци како би се колико-толико спречило даље ширење болести. Преко пријатеља сам јој послао креме у Египат, које је она добила и алергија је санирана – закључио је дерматолог.
И овај случај несумњиво потврђује да у 21. веку више не важи она стара народна „Ко се сунца крије, боље да га није“!

 

Пре три месеца преживела маларију!

Здравствени проблеми не заобилазе Пиљкићеву, којој се пре ове болести током пута у Гану догодило да је уједе маларични комарац, те се и с тим борила у мају ове године.
– Ја сам добила маларију, али сам врло брзо то превазишла. То није та маларија, како то људи код нас овде доживљавају, умиру људи и тако даље. То је као најобичнији грип код нас и ја сам на време схватила шта имам, добила сам температуру, отишла код лекара и врло брзо се све решило – изјавила је тада Светлана Пиљкић, која се ипак веома уплашила ове болести, а једини спас је био што је на време затражила адекватну лекарску помоћ. Међутим, пре пута, певачица се ипак вакцинисала против ове болести, али изгледа да ни то није помогло.

 

Ostavi poruku