Тениски челенџер у граду на Врбасу ове године доживјеће своје јубиларно десето издање, а на адресу организатора ове манифестације стигао је списак играча који желе да играју на њему.

Први носилац ове године биће Шпанац Пере Риба који је прошле године поражен у финалу од турског представника Марсела Илхана. Шпанац тренутно заузима 70. позицију на ATP листи, а осим њега ту су још двојица играча од најбољих 100 тенисера на свијету, Словенац Блаж Кавчић (81.) и Шпанац Данијел Химено Травер (89.). Директор бањалучког турнира Милан Радаковић посебно је поносан на чињеницу да је турнир опстао током десет година и да је по њему Бањалука препознатљива широм свијета.

– Све ове године ми се понашамо домаћински према свим играчима који су долазили код нас и који увијек желе поново да дођу. Ове године наградни фонд износи 64.000 евра плус хоспиталити док ће побједник освојити 100 ATP бодова. Поређења ради, за улазак у треће коло на гренд слему се добије 90 бодова што говори о снази нашег турнира. Велика је ово ствар за наш град јер је турнир у Бањалуци један од шест који се у том тренутку играју у свијету и он спада међу најквалитетније – изјавио је Радаковић.

Главни турнир почеће 12. и трајаће до 18. септембра, док ће се квалификације играти од 9. до 11. септембра. Организатор ће накнадно саопштити имена тенисера којима ће додијелити „вајлд кард“, а сви мечеви играће се на теренима Тениског клуба Младост у парку „Младен Стојановић“.

Сви побједници

2010. Марсел Илхан (Турска)

2009. Данијел Химено Травер (Шпанија)

2008. Илија Бозољац (Србија)

2007. Констатинос Економидис (Грчка)

2006. Марко Мирнег (Aустрија)

2005. Василис Мазаракис (Грчка)

2004. Јури Шукин (Русија)

2003. Марио Родић (Хрватска)

2002. Финале отказано због кише, а требало је да играју Томас Беренд и Вернер Ешауер.

Ostavi poruku