Teniski čelendžer u gradu na Vrbasu ove godine doživjeće svoje jubilarno deseto izdanje, a na adresu organizatora ove manifestacije stigao je spisak igrača koji žele da igraju na njemu.

Prvi nosilac ove godine biće Španac Pere Riba koji je prošle godine poražen u finalu od turskog predstavnika Marsela Ilhana. Španac trenutno zauzima 70. poziciju na ATP listi, a osim njega tu su još dvojica igrača od najboljih 100 tenisera na svijetu, Slovenac Blaž Kavčić (81.) i Španac Danijel Himeno Traver (89.). Direktor banjalučkog turnira Milan Radaković posebno je ponosan na činjenicu da je turnir opstao tokom deset godina i da je po njemu Banjaluka prepoznatljiva širom svijeta.

– Sve ove godine mi se ponašamo domaćinski prema svim igračima koji su dolazili kod nas i koji uvijek žele ponovo da dođu. Ove godine nagradni fond iznosi 64.000 evra plus hospitaliti dok će pobjednik osvojiti 100 ATP bodova. Poređenja radi, za ulazak u treće kolo na grend slemu se dobije 90 bodova što govori o snazi našeg turnira. Velika je ovo stvar za naš grad jer je turnir u Banjaluci jedan od šest koji se u tom trenutku igraju u svijetu i on spada među najkvalitetnije – izjavio je Radaković.

Glavni turnir počeće 12. i trajaće do 18. septembra, dok će se kvalifikacije igrati od 9. do 11. septembra. Organizator će naknadno saopštiti imena tenisera kojima će dodijeliti „vajld kard“, a svi mečevi igraće se na terenima Teniskog kluba Mladost u parku „Mladen Stojanović“.

Svi pobjednici

2010. Marsel Ilhan (Turska)

2009. Danijel Himeno Traver (Španija)

2008. Ilija Bozoljac (Srbija)

2007. Konstatinos Ekonomidis (Grčka)

2006. Marko Mirneg (Austrija)

2005. Vasilis Mazarakis (Grčka)

2004. Juri Šukin (Rusija)

2003. Mario Rodić (Hrvatska)

2002. Finale otkazano zbog kiše, a trebalo je da igraju Tomas Berend i Verner Ešauer.

Ostavi poruku