Glavna tema sastanka SNSD-a i SDS-a zakazanog za 2. septembar na Jahorini biće formiranje Savjeta ministara BiH, izjavio je u petak „Glasu Srpske“ član Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović.

Iako se sve više govori o tome da bi na sastanku na Jahorini mogla da bude dogovorena i koalicija SNSD-a i SDS-a i na entitetskom i lokalnom nivou, Šarović kaže da još o tome nije bilo nikakvih razgovora.

– Za sastanak na Jahorini su predviđeni razgovori oko formiranja Savjeta ministara BiH. Do sada, koliko znam, SDS-u nije dostavljena bilo kakva ponuda za saradnju na republičkom ili lokalnom nivou mada smo iz medija i od nekoliko zvaničnika SNSD-a saznali da su mogući razgovori i na tu temu. To nije bio ni predmet razgovora unutar SDS-a niti imamo bilo kakvu zvaničnu ponudu niti prijedlog – rekao je Šarović.

Komentarišući spekulacije da bi u novom sazivu Savjeta ministara BiH mjesto šefa diplomatije moglo da pripadne lideru SDS-a Mladenu Bosiću, te da bi on u tom slučaju bio jedan od najozbiljnijih kandidata da preuzme lidersku poziciju u stranci, Šarović je istakao da je o tome rano govoriti.

– Nismo u stranci vodili razgovor o toj temi. Konstituisanje Savjeta ministara i eventualna pozicija SDS-a u njemu je u potpunoj magli tako da bi bilo neozbiljno da kalkulišemo sa kadrovskim rješenjima – rekao je Šarović.

Govoreći o najavljenom novom konceptu djelovanja SDS-a Šarović je izjavio da će nastojati da ponude alternativu postojećem stanju u RS i da bi novi koncept mogao da se posmatra i kao uvod platforme stranke za lokalne izbore u oktobru iduće godine. Šarović je istakao da će najveća pažnja biti usmjerena na ekonomiju, zapošljavanje, poljoprivredu i druge važne segmente društva.

Ostavi poruku