Барикада у месту Зупче, на магистралном путу Косовска Митровица-Рибариће, делимично уклоњена. У току састанак министра Горана Богдановића са представницима општина са севера Косова и Метохије, у Звечану.

Срби из Ибарског Колашина делимично су, око поднева, уклонили барикаду коју су синоћ поставили у месту Зупче на магистралном путу Косовска Митровица-Рибариће. Са тог магистралног пута уклоњени су балвани са једне коловозне траке и саобраћај се одвија наизмечно у оба правца.

У месту где је постављена барикада и даље стоји тешка механизација и балвани. Окупљени на барикади нису били вољни да дају било какве изјаве медијма, нити да објасне разлоге за њихово делимично уклањење.

Састанак министра за Косово и Метохију Горана Богдановића са председником општине Зубин Поток Славишом Ристићем, и представницима осталих општина са севера Косова, иза затворених врата, је у току и одржава у Звечану.

Током протекле ноћи није било покушаја војника КФОР-а да евентуално уклоне блокаде, већ су војници користили алтернативне саобраћајнице из правце Косовске Митровице према административном прелазу Брњак, који се налази на крајњем северу Косова.

Срби су синоћ поново поставили барикаду након што су, како тврде, припадници Еулекс полиције јуче покушали у Зубином потоку да ухапсе једног њиховог сународника.

Ostavi poruku