Barikada u mestu Zupče, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće, delimično uklonjena. U toku sastanak ministra Gorana Bogdanovića sa predstavnicima opština sa severa Kosova i Metohije, u Zvečanu.

Srbi iz Ibarskog Kolašina delimično su, oko podneva, uklonili barikadu koju su sinoć postavili u mestu Zupče na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće. Sa tog magistralnog puta uklonjeni su balvani sa jedne kolovozne trake i saobraćaj se odvija naizmečno u oba pravca.

U mestu gde je postavljena barikada i dalje stoji teška mehanizacija i balvani. Okupljeni na barikadi nisu bili voljni da daju bilo kakve izjave medijma, niti da objasne razloge za njihovo delimično uklanjenje.

Sastanak ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića sa predsednikom opštine Zubin Potok Slavišom Ristićem, i predstavnicima ostalih opština sa severa Kosova, iza zatvorenih vrata, je u toku i održava u Zvečanu.

Tokom protekle noći nije bilo pokušaja vojnika KFOR-a da eventualno uklone blokade, već su vojnici koristili alternativne saobraćajnice iz pravce Kosovske Mitrovice prema administrativnom prelazu Brnjak, koji se nalazi na krajnjem severu Kosova.

Srbi su sinoć ponovo postavili barikadu nakon što su, kako tvrde, pripadnici Euleks policije juče pokušali u Zubinom potoku da uhapse jednog njihovog sunarodnika.

Ostavi poruku