Драган Нешковић, власник ланца бензинских пумпи „Нешковић“, пронашао је у недјељу ујутро мртве родитеље Пантелију (72) и Насту (70) у њиховој породичној кући у засеоку Огорелица, код Велике Обарске, недалеко од Бијељине, потврђено је у полицији.

Да ли се ради о двоструком убиству или убиству и самоубиству биће познато у наредна два дана, након што буде завршена обдукција покојника.

Извор „Независних“ близак полицији навео је да је случај изузетно тежак, јер положај тијела и оружја не открива тачно да ли је у читавом случају учествовала трећа особа.

„С друге стране, могуће је да је ово урадио професионални убица, који је имао времена да намјести мјесто злочина да изгледа као убиство и самоубиство, односно породична трагедија“, испричао је извор близак истрази.

Ранко Керовић, дежурни тужилац бијељинског Окружног тужилаштва, изјавио је у недјељу како је смрт покојника можда наступила и прије два,  три дана, јер су се на тијелима појавиле мртвачке мрље.

Он је навео и да је током увиђаја у кући Нешковића пронађена већа количина новца, па све упућује да уколико се ради о двоструком убиству, мотив није био користољубље, односно пљачка.

„Неки трагови упућују на то да је смрт посљедица дејства ватреног оружја. Пронађене су чауре и још неки трагови. За сада пронађени трагови не упућују да је ово дјело посљедица користољубља, јер је већа количина новца нађена на столу „, објаснио је Керовић.

Дежурни тужилац је потврдио и да је затражио да буде извршена обдукција беживотних тијела Пантелије и Насте како би био познат тачан узрок њихове смрти.

Извор „Независних“ испричао је да су Нешковићеви родитељи посљедњих година били под сталним притиском, јер се ради о једној од најбогатијих породица у Републици Српској, али и у БиХ.

„Константне пријетње, уцјене због силног новца био је живот тих људи. Шта се догодило у кући утврдиће детаљна истрага, али не искључује се за сада ништа“, кратко је рекао извор близак полицији.

Мјештани Огорелице и познаници убијених, који су жељели остати анонимни, испричали су у недјељу за „Независне“ да су Пантелија и Наста током викенда требало да оду у манастир Острог.

„Сви смо мислили да су они отишли на Острог и да их зато нема у селу када се давао помен њиховим рођацима“, испричао је рођак убијених, који је желио остати анониман.

Он је истакао како је познати бизнисмен звао родитеље у суботу ујутро, те како се нису јављали, сјео је у аутомобил и отишао пред њихову кућу.

Након што је ушао у кућу, Драган је своје родитеље пронашао мртве, након чега је позвао полицију.

Старац упуцан, старица избодена

Пантелија Нешковић (72) из Велике Обарске преминуо је усљед прострелне ране у предјелу главе, док је његова супруга Наста (70) преминула усљед више убодних рана у предјелу грудног коша.

Ранко Керовић, дежурни тужилац бијељинског Окружног тужилаштва, потврдио је у недјељу да је обдукцијом тијела мушке особе, чији су иницијали П.Н., утврђено да је смрт наступила употребом ватреног оружја, а код женске особе иницијала Н.Н. усљед убода оштрим предметом, као што је нож или слично.

Керовић је рекао да због истраге не може дати више података.

 

Ostavi poruku