Због чињенице да је ХСП дио нелегалне и нелегитимне федералне власти превирања у тој странци утичу на цијелу БиХ, а тај процес мора довести до нове Владе ФБиХ, јер ова не може да опстане.

Изјавио је то јуче портпарол ХДЗ-а 1990. Весо Вегар коментаришући сукоб у врху ХСП-а, због којег је пољуљана и платформашка коалиција у ФБиХ.

Вегар је навео да информације о збивањима у ХСП-у разоткривају начин владања и дјеловања и функционисања владајуће коалиције у ФБиХ, те суштину и нелегалност многих владиних потеза.

Оцијенивши да се у читавој причи прецјењује значај ХСП-а, Вегар каже да је битан само Јосип Перић као легитимно изабрани представник дувањских Хрвата у Дому народа Парламента ФБиХ, чији је глас веома важан у Клубу Хрвата.

– Може се очекивати да предсједник ХСП-а Звонко Јуришић и његова екипа избаце Перића и његову екипу из ХСП-а, али могуће је и да сам Перић и његова екипа иступе из странке и повуку из Владе ФБиХ свог министра Aнту Крајину, који припада овој фракцији – казао је Вегар.

Потпредсједник ХСП-а Јосип Перић изјавио је раније да ће због незадовољства радом Јуришића и Владе ФБиХ тражити његову смјену. Он је најавио и повлачење министра финансија Aнте Крајине из Владе ФБиХ.

Ostavi poruku