Zbog činjenice da je HSP dio nelegalne i nelegitimne federalne vlasti previranja u toj stranci utiču na cijelu BiH, a taj proces mora dovesti do nove Vlade FBiH, jer ova ne može da opstane.

Izjavio je to juče portparol HDZ-a 1990. Veso Vegar komentarišući sukob u vrhu HSP-a, zbog kojeg je poljuljana i platformaška koalicija u FBiH.

Vegar je naveo da informacije o zbivanjima u HSP-u razotkrivaju način vladanja i djelovanja i funkcionisanja vladajuće koalicije u FBiH, te suštinu i nelegalnost mnogih vladinih poteza.

Ocijenivši da se u čitavoj priči precjenjuje značaj HSP-a, Vegar kaže da je bitan samo Josip Perić kao legitimno izabrani predstavnik duvanjskih Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH, čiji je glas veoma važan u Klubu Hrvata.

– Može se očekivati da predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić i njegova ekipa izbace Perića i njegovu ekipu iz HSP-a, ali moguće je i da sam Perić i njegova ekipa istupe iz stranke i povuku iz Vlade FBiH svog ministra Antu Krajinu, koji pripada ovoj frakciji – kazao je Vegar.

Potpredsjednik HSP-a Josip Perić izjavio je ranije da će zbog nezadovoljstva radom Jurišića i Vlade FBiH tražiti njegovu smjenu. On je najavio i povlačenje ministra finansija Ante Krajine iz Vlade FBiH.

Ostavi poruku