Власник телевизије „Пинк“ Жељко Митровић у одговору на демарш хрватског Министарства спољних послова Хрватске упућен српској амбасади у Загребу због наводне негативне кампање на „Пинку“ против Хрватске поручио је да то не може да спријечи ову телевизију да објављује истину о пребијању српских туриста и да штити српске потрошаче.

У одговору на демарш, Митровић је, све вријеме пишући „Хрватска“ малим почетним словом, поручио „поштованој господи из Министарства вањских послова хрватске“ да никаква реаговања у „хрватској“ не могу да спријече „Пинк“ да објављује информације о пребијеним или злостављаним грађанима српске националности на хрватској територији.

„Морам да Вас подсетим, а надам се да ћете се сложити, да не можемо прикривати и не објављивати информације о робама и производима из хрватске које су неисправне, загађене или отровне, а продају се на српском тржишту“, наводи Митровић у одговору, у којем је име Хрватске написано почетним малим словом.

Што се тиче отимања српске имовине, наводи Митровић, то се препушта међународним институцијама као и хрватским и српским правосудним органима.

„У нади да ћете разумети да нас професионални, морални и етички стандарди наводе да се одговорно понашамо у категорији заштите српских потрошача, мислим да ћете и сами схватити да су ваше изјаве непримерене дипломатској и коректној комуникацији. Ако случајно имате било какву сумњу у незаконит рад ТВ `Пинк`, волели бисмо то да чујемо“, навео је Митровић.

Хрватско Министарство спољних послова изразило је српском амбасадору у Загребу најоштрију осуду и забринутост због, како је наведено, емитовања негативних и неутемељених садржаја о Хрватској, институцијама хрватске државне власти и хрватским привредним субјектима у програму српске телевизије ТВ „Пинк“.

Извор: СРНА

Ostavi poruku