Vlasnik televizije „Pink“ Željko Mitrović u odgovoru na demarš hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske upućen srpskoj ambasadi u Zagrebu zbog navodne negativne kampanje na „Pinku“ protiv Hrvatske poručio je da to ne može da spriječi ovu televiziju da objavljuje istinu o prebijanju srpskih turista i da štiti srpske potrošače.

U odgovoru na demarš, Mitrović je, sve vrijeme pišući „Hrvatska“ malim početnim slovom, poručio „poštovanoj gospodi iz Ministarstva vanjskih poslova hrvatske“ da nikakva reagovanja u „hrvatskoj“ ne mogu da spriječe „Pink“ da objavljuje informacije o prebijenim ili zlostavljanim građanima srpske nacionalnosti na hrvatskoj teritoriji.

„Moram da Vas podsetim, a nadam se da ćete se složiti, da ne možemo prikrivati i ne objavljivati informacije o robama i proizvodima iz hrvatske koje su neispravne, zagađene ili otrovne, a prodaju se na srpskom tržištu“, navodi Mitrović u odgovoru, u kojem je ime Hrvatske napisano početnim malim slovom.

Što se tiče otimanja srpske imovine, navodi Mitrović, to se prepušta međunarodnim institucijama kao i hrvatskim i srpskim pravosudnim organima.

„U nadi da ćete razumeti da nas profesionalni, moralni i etički standardi navode da se odgovorno ponašamo u kategoriji zaštite srpskih potrošača, mislim da ćete i sami shvatiti da su vaše izjave neprimerene diplomatskoj i korektnoj komunikaciji. Ako slučajno imate bilo kakvu sumnju u nezakonit rad TV `Pink`, voleli bismo to da čujemo“, naveo je Mitrović.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je srpskom ambasadoru u Zagrebu najoštriju osudu i zabrinutost zbog, kako je navedeno, emitovanja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim privrednim subjektima u programu srpske televizije TV „Pink“.

Izvor: SRNA

Ostavi poruku