Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Александар Џомбић наложио је службама да провјере и да на једној од предстојећих сједница Владе РС извијесте због чега је дошло до пада наплате путарина од четири милиона КМ.

„У овом процесу учествују и Пореска управа РС, ‘Путеви РС’, МУП РС и неколико других институција. Дао сам налог да буде провјерено тачно на којој инстанци и у ком омјеру је дошло до овог проблема и да се о томе извијести Влада РС. Ако, евентуално, постоје неке недозвољене и незаконите радње, онда ћемо покренути одговорност против оних који су то урадили“, рекао је Џомбић за „Независне новине“.

На питање како те службе нису раније успјеле утврдити неправилности него су на то морали указати медији, Џомбић је рекао да је очигледно изостала контрола, јер више субјеката учествује у наплати и контроли наплата прихода.

„Путарина је приход ‘Путева РС’, регистрација возила се ради у МУП-у РС, односно полицијским станицама. Пореска управа РС је укључена у наплату, осигуравајућа друштва или агенти за осигуравајућа друштва врше наплату. То су све учесници и очигледно је изостала контрола“, нагласио је Џомбић.

Ostavi poruku