Насловна Босна и Херцеговина И ОХР-у јасно да је власт нелегална

И ОХР-у јасно да је власт нелегална

0

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић рекао је да је увјерен да је ОХР-у од почетка јасно да власт у Федерацији БиХ /ФБиХ/ није легално успостављена, али да су „своје одлуке базирали на политичким премисама и логици која политички опортунизам ставља испред логике закона и принципа праведности, правдајући то логиком корисности“.

Он сматра да ће врло брзо доћи до реконструкције извршне власти у ФБиХ, напомињући да би било добро да се то догоди истовремено са формирањем власти у Херцеговачко-неретванском и Ливањском кантону, те на нивоу БиХ.

„Никад нећу пристати да се разговори о формирању власти у ентитету или држави сведу на договоре о расподјели хрватских позиција. Право је сваког конститутивног народа да у власти буде заступљен по својим легитимно изабраним представницима“, изјавио је Љубић за „Вечерњи лист“, издање за БиХ.

Говорећи о формирању Савјета министара БиХ, Љубић је изразио наду да ће он бити формиран до краја септембра, „јер су повјерење на посљедњим изборима добиле одговорне политике, а не политички хазардери и авантуристи“.

Према његовим ријечима, прва ствар око које треба постићи консензус су начела на којима БиХ може функционисати и опстати, а основно начело је равноправна позиција три конститутивна народа, а друга два су функционалне институције и поштивање мањинских и индивидуалних права

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version