U nesreći koja se dogodila na putu između Feketića i Vrbasa, poginuo pevač Ljubiša Stojanović Luis i još jedna osoba. Šestoro je teže i lakše povređeno.

Pevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4.30 časova na putu između Feketića i Vrbasa.

U nesreći je poginula još jedna osoba, a šestoro je teže i lakše povređeno. Povređeni su zbrinuti u zdravstvenom centru u Vrbasu. Uviđaj je u toku i utvrđuju se uzroci nesreće.

Jedan od muzičara koji je bio sa Luisom u trenutku nesreće rekao je agencijiBeta da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom momentu svi putnici u automobilu koji je vozio pevač spavali.

„Automobil u kome smo bili potpuno je uništen“, rekao je jedan od Luisovih saputnika.

Ljubiša Stojanović rođen je u Leskovcu 25. juna 1952. godine. Muzikom je počeo da se bavi od 1970. godine.

Nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga.

Završio je srednju muzičku školu u Nišu, a u Beogradu Fakultet muzičke umetnosti.

Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom „Ne kuni me, ne ruži me, majko“, koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Februara 1984. godine snimio je drugu ploču pod nazivom „Duda“, koja dostiže platinasti tiraž, i u oktobru iste godine izbija na prvo mesto jugoslovenske liste popularnosti.

Tvorac je mnogobrojnih hitova među kojima su „Dunjo moja“, „Sve se osim tuge deli“, „Obriši suze, mala moja“, „Ciganski san“, „Opa, opa“, „Slike u oku“… Zajedno sa srpskim bendom „Flamingosi“, pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom „Ludi letnji ples“.

Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro dece.

Ostavi poruku