Насловна Србија СРС: Србија превише попустљива

СРС: Србија превише попустљива

0

Толерисање напада на српски народ на Косову је неприхватљиво, изјавио члан Председничког колегијума СРС Борис Алексић. Косовска полиција директно одговорна за нападе, оценио Алексић.

Члан Председничког колегијума Српске радикалне странке Борис Алексић оценио је, поводом ситуације на северу Косова, да је понашање председника Србије Бориса Тадића „крајње скандалозно“ и поручио да је неприхватљиво толерисање напада на српски народ на Косову.

„Тадић српски народ на Косову назива хулиганима“, оценио је Алексић на конференцији за новинаре, напомињући да би, због тога, „требало да га буде срамота“.

Алексић је специјалце косовске полиције директно окривио за нереде на Косову и констатовао да државни врх Србије за такве нападе „константно тражи неутралне и дипломатске термине“.

„Захтевамо да се испитају наводи да су за напад на Косову знале владе Велике Британије, САД, Италије и Француске“, додао је Алексић, који сматра да је понашање Србије превише попустљиво.

Политика власти, према оцени Алексића, одавно је признала независност Косова. „На Косову се мењају подаци у личним картама, мењају се презимена, то је недопустиво“, рекао је Алексић и закључио да је то насилно мењање етничке слике.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version