Ванредна сједница Владе Брчко дистрикта ни јуче није одржана, јер поново није изгласан дневни ред сједнице коју је заказао градоначелник Драган Пајић с намјером да се коначно усвоји Нацрт правилника о начину и условима за подстицаје у пољопривредној производњи за 2011. годину.

Против дневног реда, на којем је била само ова тачка, било је седам чланова Владе, односно сви Бошњаци и један Хрват из СДП-а, док је подршку дневном реду дало исто толико чланова.

– Ово је трећи покушај да Влада одржи сједницу са само једном тачком дневног реда, да би пољопривредницима могла бити исплаћена средства, али бошњачки чланови Владе упорно одбијају да се усвоји такав дневни ред – рекао је Пајић на конференцији за новинаре, јавиле су агенције.

Говорећи о изјавама предсједника брчанског парламента Есада Атића да га не прихвата као градоначелника због сукоба интереса, Пајић је рекао да је то његов проблем.
– Поручујем господину Атићу да је он као предсједник Скупштине три пута у већем сукобу интереса од мене, а ја ипак никада нисам рекао да га не признајем, јер сматрам да је то његов проблем – рекао је Пајић.

Он је оцијенио непримјереним да се намјерно онемогућава исплата средстава из подстицаја пољопривредницима у дистрикту, „јер неко сматра да треба да држи предавања о моралу“.

Удружење пољопривредника из Брчког раније је најавило да ће ако правилник не буде усвојен, 2. августа одржати мирне протесте у Брчком.

Ostavi poruku