Предсједник СДА Сулејман Тихић изјавио је данас након састанака са лидерима ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем и СДП-а Златком Лагумџијом да постоји спремност да се подржи кандидат ХДЗ-а БиХ за предсједавајућег Савјета министара.

Тихић је новинарима након сусрета са Човићем нагласио да није било конкретно ријечи о именима кандидата те да је договорено иницирање разговора са лидером СНСД-а Милорадом Додиком и представницима из РС о формирању Савјета министара БиХ.

Лидер СДА је рекао да је са Човићем разговарао о споразуму о етничкој заступљености на кључним позицијама испод нивоа Савјета министара у складу са пописом становништва, те о формирању власти у Средњобосанском и Херцеговачко-неретванском кантону.

Одговарајући на питање да ли је током сусрета било ријечи о могућности да Младен Иванковић Лијановић обезбиједи подршку странака Платформе за предсједавајућег Савјета министара, Тихић је рекао да то може бити случај само ако представник Народне странке „Радом за бољитак“ обезбиједи подршку из РС, што је у овом тренутку тешко изводиво.

„Разговарали смо о три групе питања. Једна група питања је била о Савјету министара. Било је ријечи и о формирању власти у кантонима, али све је то дио једног пакета“, рекао је Тихић.

Сусрет Човића и Тихића одржан је у згради Парламентарне скупштине БиХ док је сусрет Човића са лидером СДП-а Златком Лагумџијом и СДА Сулејманом Тихићем одржан раније у згради Владе ФБиХ у Сарајеву.

Извор: СРНА

Ostavi poruku