Биљана Плавшић, бивша предсједница Републике Српске, изјавила је синоћ да је Радован Караџић током рата протјерао принца Томислава Карађорђевића из РС пошто је планирао да успостави нову династију и да се лично прогласи за краља!

Извор близак породици Карађорђевић потврђује ову причу, али додаје за „Ало!“да је у вријеме рата од 1991. до 1995. било „свакаквих идеја о државном уређењу РС“.

– Сећам се да је током деведесетих било разних теорија о будућем државном уређењу Републике Српске. Једна од њих била је да буде кнежевина. Друга је била да буде теократија, како би се у будућности избегле изборне злоупотребе. На њеном челу је у том случају требало да се налази један митрополит Српске православне цркве у Босни и Херцеговини. Све те идеје ипак су биле само размишљања и биле су кратког даха – каже извор близак краљевској кући.

О наводном сукобу принца Томислава, који је током рата много времена провео у РС, и тадашњег лидера Срба из Босне, он ипак није могао да нам каже ништа детаљније.

Лука Караџић, брат хашког оптуженика Радована Караџића, оштро демантује изјаву Биљане Плавшић.

– Не могу да вјерујем шта ће тој баби пасти на памет. Увијек је била инфериорна у односу на Радована и вјероватно због тога измишља такве ствари. Радован није такав човек да истиче себе у први план, а најбољи доказ је и то што је увијек и њој самој приликом посјета страних делегација и протоколарних сусрета давао предност у односу на себе – тврди Лука Караџић.

Извор: АЛО

 

Ostavi poruku