Iza fudbalera Kozare je nešto manje od mjesec dana rada na stadionu u Gradišci gdje se pripremaju za nastup u Premijer ligi BiH, u kojoj će primarni cilj biti opstanak u ligi.

– Zadovoljan sam odnosom igrača prema obavezama na treninzima i sada nam na osnovu dosadašnjeg rada, kroz kontrolne utakmice, slijedi profilisanje tima i podizanje forme. Već smo odigrali dvije pripremne utakmice. Prve kvalitetne ocjene o formi imaću poslije završetka tradicionalnog fudbalskog turnira „Gradiška 2011“ gdje nas očekuju dvije jake provjere – rekao je šef stručnog štaba Kozare Vinko Marinović i dodao da će tim „ispeglati“ do starta prvenstva 6. avgusta i dolaska šampiona BiH, Borca, kroz mečeve sa Zvijezdom u Gradačcu i sa Slobodom (Mrkonjić Grad) u Gradišci.

Prema riječima trenera Kozare, tim je kompletiran i ostaje da se angažuje još jedan kvalitetan golman.

– Sa nama je trenirao golman Bojan Petrović, koji je prošle sezone branio u Rumuniji, ali još ne znamo njegov status jer nije donio potrebne papire i najvjerovatnije da ćemo potražiti novog čuvara mreže kako bi uz Dalibora Kozića imali popunjenu tu poziciju. Od ostalih igrača koji su došli četvorica su već igrali Premijer ligu BiH. To su: Marko Basara, Senad Mujić, Leonid Ćorić i Goran Popović. Od pojačanja u eliti BiH nije igrao jedino Zoran Nikić) – naglasio je Marinović.

Predsjednik Kozare Mirko Petrović zajedno sa saradnicima uradio je mnogo posla za kratko vrijeme.

– Ostvarili smo veliki uspjeh, ušli smo u Premijer, ligu ali se nećemo zadovoljiti epizodnom ulogom, već želimo da igramo zapaženu ulogu u novoj sezoni. Kozara mora uvijek da radi više i bolje kako bi se dokazivala i pozicionirala u eliti BiH. Želimo da klub postane stabilan na svim poljima i organizaciono i takmičarski. U podizanju imidža kluba moramo da učestvujemo svi, od nas u Upravi, igrača, opštinske vlasti i i ljubitelja kluba. Kozara i Gradiška su zajedno i ne mogu jedno bez drugog – naglasio je Petrović.

Izgradnja tribine

Na istočnoj strani stadiona Kozare izgrađena je betonska tribina za 300 gledalaca koje će u Premijer ligi koristiti gostujući navijači. Na velikoj zapadnoj tribini po završetku turnira biće postavljeno, pored postojećih 2.200 stolica još dodatnih 1.000 kako bi bio ispunjen kriterijum iz Uslova za dobijanje licence. Potpun komfor će imati i rezervni igrači jer su uklonjene betonske stare kućice, a biće postavljene nove.

Ostavi poruku