Министар унутрашњих послова Републике Српске /РС/ Станислав Чађо изјавио је данас да је у полицијској акцији на подручју центара јавне безбједности Требиње и Источно Сарајево и на подручју Стоца у Федерацији БиХ до сада приведено 18 лица која се сумњиче за организовани криминал.

„Акција је усмјерена на борбу против организованог криминала, односно на сузбијање трговине наркотичким средствима. До сада су пронађене одређене количине наркотичких средстава, оружја и друге опреме“, рекао је новинарима Чађо.

Он је истакао да акцију проводи велики број припадника Управе криминалиситичке полиције Републике Српске, полиције и припадника једниница за подршку наведених центара јавне безбједности.

„Опсежна полицијска акција је почела јуче, а активности су трајале и ноћас. Претреса се више локација на подручјама наведених центара јавне безбједности и Стоца“, додао је Чађо.

Он је нагласио да се полицијска акција проводи у сарадњи са Окружним тужилаштвом Требиње и Специјалним тужилаштвом Српске, напоменувши да ће сличних акција припадника МУП-а Републике Српске бити и у будућности.

Поводом ове акције у Центру јавне безбједности Требиње у 12.00 часова биће одржана ванредна конференција за новинаре.

Извор: СРНА

Ostavi poruku