SHARE

На сремскомитровачком гробљу родбина, пријатељи и колеге опростили се од трагично погинулог поп певача. Сахрањен уз звуке хита „Ако је до мене“

СЕЋАМ се када смо као деца правили голиће у твом дворишту и играли фудбал, догодовштина са нашим првим девојкама и пољупцима, непреспаваних ноћи на клупи у парку, о томе са којом срећом смо трчали на пријемни испит на Факултет физичке културе, твоје прве песме “Стидим се”, одушељења када си упознао Марију и жеље да је учиниш својом женом. Увек си је хвалио, а имао си и разлога за то јер си поред себе имао изванредну жену. Још памтим са коликим нестрпљењем си очекивао рођење ћеркице Ларе, своје мезимице. Заувек ћу памтити твоје планове, које, нажалост, ниси стигао да испуниш. Није ти се дало да оствариш сан и у октобру одржиш први солистички концерт, али данас је дошло довољно људи да би схватио колико си био вољен. Почивај у миру наш вољени Дарко… Волимо те.

Овим речима је најбољи пријатељ Миа на вечни починак испратио Дарка Радовановића, који је у суботу увече са пријатељем и менаџером Александром М. изгубио живот у саобраћајној несрећи код Остружничког моста на путу за Обреновац. Сремскомитровачко гробље било је у уторак претесно да прими све који су хтели да одају последњу почаст трагично преминулом популарном поп певачу. Више од пет хиљада људи пристигло је још пре 14 часова када је почело опело. Свима на лицу били су видљиви туга и шок. Најтеже је свакако било породици, супрузи Марији, брату, мајци Стани и оцу Видоју, којем је у једном тренутку позлило, па га је родбина ставила у инвалидска колица. Да је Дарко био омиљен међу колегама, говори и податак да се на његовој сахрани окупила скоро цела естрада.

Међу ожалошћенима била је Ивана Селаков, са којом је Дарко снимио хит песму „Ако је до мене“, а чији звуци су га пратили до вечне куће. Поворку су чинили и Аца Лукас, Сека Алексић са супругом Вељком Пиљикићем, Зорица Брунцлик са супругом Мирољубом Аранђеловићем Кемишом, Бобан Рајовић, Оља Карлеуша, Саша и Дејан Матић, Марина Туцаковић, Јована Пајић, Сања Малетић, Чеда Чворак, Бане Мојићевић, Никола Роквић, Немања Стевановић, Дарко Филиповић, Дарко Лазић, Џенан Лончаревић, Миа Борисављевић, Луис, Љуба Аличић, Наталија и Сани из групе „Трик еф икс“ и други.

У 14.30 тужна колона кренула је ка вечној кући погинулог певача, а на њеном челу били су Даркови пријатељи и брат Синиша који је, сав уплакан, чврсто грлио певачеву слику, на којој је он баш онакав какав је био целог живота – насмејан и увек расположен за песму. Испред капеле су се, по жељи супруге Маје, чуле Даркове баладе, које су свима натерале сузе на очи, а испред ње је ишло посмртно возило у којем је био бели ковчег прекривен цвећем.

Нико од присутних није могао да поверује да у сандуку лежи њихов Дарко, али када су свештеници почели да поје, схватили су да их је певач заувек напустио. Након што је сандук спуштен у земљу, уз звуке виолине, што је била певачева последња жеља, сви присутни су Даркову вечну кућу покривали цвећем. Као да су хтели да је сакрију, јер он за њих није умро, нити ће.

ПРИЈАТЕЉ ВЕЛИКОГ СРЦА

ПРИЈАТЕЉИ покојног певача истичу да је Дарко имао велико срце и да је увек прискакао друговима у помоћ.

– Одржао је много хуманитарних наступа, са чим је јавност упозната, али само његови најближи знају колики је лаф био приватно. Увек насмејан и оран за шалу, свима је излазио у сусрет. На колико је само свадби певао без динара надокнаде, а о његовој дарежљивости најбоље говори податак да је за време рата у Босни помагао избеглицама и смештао их у своју кућу, одрекавши се тако свих погодности – испричали су нам Даркови пријатељи.

[nggallery id=37]

SHARE

Оставите одговор