Uz prisustvo Duška Bajevića i najvjerovatnije Sergeja Barbareza, u ulogama ambasadora bh. fudbala, danas će u Sarajevu biti održan sastanak članova Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH s predstavnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Jedina tema sastanka biće novonastala situacija u bh. fudbalu, odnosno traganje za rješenjem koje će dosvesti do usvajanje novog statuta N/FS BiH i samim tim i ukidanja suspenzije od strane FIFA i UEFA.

„Kao i na sastanku s predstavnicima Nogometnog saveza Federacije BiH održanom prošle sedmice i današnjem će sastanku prisustvovati kompletan Komitet za normalizaciju predvođen Ivicom Osimom i Darkom Ljubojevićem. U Sarajevo je tim povodom stigao Bajević, a očekujemo i Barbareza. Delegaciju FS RS činiće predsjednik Mile Kovačević, potpredsjednici Milorad Sofrenić i Staša Košarac, te generalni sekretar Rodoljub Petković“, rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

U skladu sa ranijim zahtjevom Komiteta za normalizaciju očitovao se i Komitet za propise N/FS BiH. Tijelo koje čine šest pravnika zaključilo je da nema osnova da na sjednicu Skupštine zakazanu za 26. maj u Sarajevu budu pozvani novi delegati.

„Skupštinu će činiti isti delegati koji su bili i na prošloj sjednici jer je to u skladu s važećim statutom. Očekujemo da će biti imenovani i delegati iz Hercegovačko-neretvanskog kantona jer je njima naloženo da do 1. maja održe sjednicu Skupštine i riješe ovo pitanje“, kaže Baković.

Sastanak Komiteta za normalizaciju i predstavnika N/FS BiH počinje danas u 11 sati u hotelu „Art“ u Sarajevu.

Izvor: Nezavisne

Ostavi poruku