SHARE

Предсједник СДА Сулејман Тихић и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић данас се неће састати са њемачком канцеларком Ангелом Меркел, рекао је Срни портпарол СДА Салмир Каплан.Каплан је истакао да су Тихић и Изетбеговић почели радни састанак са савјетником Меркелове за спољну и безбједносну политику Кристофом Хојзгеном, на којем ће разговарати о свим “хроничним” проблемима у БиХ, а очекује се да ће бити ријечи и о конституисању власти у БиХ.

Састанак се одржава на иницијативу канцеларке Меркел.

Јуче су медији објавили да ће Меркелова разговарати са Тихићем и Изетбеговићем, затим са лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем 21. јануара, те са лидерима СНСД-а и СДП-а Милорадом Додиком и Златком Лагумџијом наредне седмице.

Човић је ”Дневном авазу” рекао да ће ови сусрети бити наставак разговора вођених почетком децембра, када је истакнута потреба да се што хитније обезбиједи стабилна парламентарна већина и формира нова власт у БиХ.

У Њемачку је данас отпутовао и предсједник Републике Хрватске Иво Јосиповић, који ће тамо боравити до петка.

Како је наведено из Јосиповићевог кабинета, он ће разговарати са предсједником Њемачке Кристијаном Вулфом, савезном канцеларком, те предсједником Бундестага Норбертом Ламертом.

Предвиђене теме разговора су подршка завршетку приступних преговора Хрватске за улазак у Европску унију, интензивирање економских односа двије земље, као и ситуација у југоисточној Европи.

SHARE

Оставите одговор