SHARE

У Сарајеву би данас требало да буде одржан радно-консултативни састанак предсједника политичких странака заступљених у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у вези заказивања наставка конститутивне сједнице овог дома.Састанак, који је заказао привремени предсједавајући Представничког дома Аднан Башић, требало би да буде одржан у 11.00 часова у згради Парламентарне скупштине БиХ.

Долазак на састанак потврдили су лидери СНСД-а Милорад Додик, СДС-а Младен Босић, ХДЗ-а 1990 Божо Љубић, СДА Сулејман Тихић, СДП-а Златко Лагумџија, СББ БиХ Фахрудин Радончић, ПДП-а Младен Иванић, ХСП-а Звонко Јуришић и НС “Радом за бољитак” Младен Иванковић Лијановић, ДНС-а Марко Павић и ДНЗ-а Рифат Долић, док ће састанку у име ХДЗ-а БиХ и Странке за БиХ присуствовати потпредсједници странака Нико Лозанчић и Бериз Белкић.

Представници странака на састанку 11. јануара нису постигли договор о формирању парламентарне већине.

Посланици изабрани на октобарским изборима у Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ положили су заклетву на првом дијелу конститутивне сједнице 30. новембра, али конститусање Дома није завршено док се не изабере његово трочлано руководство, те комисија која ће учествовати у припреми избора Савјета министара БиХ.

SHARE

Оставите одговор