SHARE

У Тунису и даље влада напетост уочи објављивања састава нове владе, а током ноћи сукоби су избили испред председничке палате у центру престонице, као и седишта главне опозиционе странке.Премијер Мохамед Гануши најавио је да ће данас бити објављен састав нове владе Туниса, пошто је председник Зин ал-Абидин Бен Ал напустио земљу после вишенедељних протеста, у којима је страдало више десетина људи.

Тај чин ће, рекао је Гануши за државну телевизију, окренути нову страницу у историји Туниса, пренела је агенција Ројтерс.

Припадници снага безбедности Туниса су касно синоћ убили неколико наоружаних људи који су пуцали с крова зграде у близини централне банке у главном граду, јавила је туниска државна телевизија.

Полицијски и војни извори, на које се позива агенција Ројтерс, навели су да су снаге безбедности размениле ватру с наоружаним нападачима који су пуцали са крова зграде.

Неименовани војни званичник је рекао туниској државној телевизији да су двојица наоружаних нападача убијени ватром која је испаљена из хеликоптера.

Зграда Народне банке је у центру Туниса, један блок удаљена од Министарства унутрашњих послова, у близини којег се, према извештајима агенција АП, дуже од једног сата, такодје, чула пуцњава.

У медјувремену је полиција ухапсила четири особе с немачким пасошем у вези с оружаним инцидентом близу седишта главне опозиционе партије ПДП, рекао је безбедносни извор агенцији Ројтерс.

Представници полиције раније су изјавили британској агенцији да две особе ухапшене у вези с тим инцидентом имају шведски пасош.

Функционер ПДП-а Исам Шеби је казао да су се поподне, испред седишта партије, снаге безбедности сукобиле с непознатим нападачима.

Полиција је јуче ухапсила и шефа обезбедјења председника Туниса и неколицину његових колега, због оптужби да су ковали заверу против државне безбедности, пренели су медији у тој земљи.

SHARE

Оставите одговор