SHARE

Италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је да је истрага покренута против њега због оптужби да је плаћао за секс тинејџерки из Марока “гротескна”, покренута са циљем да се дискредитује његова личност и да се уклони из политичког живот.“Никада за седамнаест година жестоких правних прогона против моје личности, није се десило да се тужиоци из Милана, на тако невјероватан и гротескни начин, усуде да изокрену чињенице, гаранције које пружа устав и држава заснована на владавини права”, навео је Берлускони.

Он је додао да је ово по ко зна који пут да се суочава са тврдњама, усмјереним искључиво на то да баце љагу на његову личност и положај, у јасној намјери да га елиминишу са политичке сцене.

Италијански премијер је навео да је истрага покренута против њега због случаја 17-годишње Мароканке Кариме ел-Маруг, којој је наводно платио за секс, незаконита, неоснована, претјерана, неприхватљива и гротескна, преноси Ројтерс.

Милански суд објавио је у петак да обавља истрагу о томе да ли је Берлускони плаћао сексуалне услуге 17-годишњој Маркоканки познатој као Руби Рубакуори /Руби крадљивица срца/ и извршио притисак на полицију да је ослободи из затвора гдје је приведена због крађе.

Руби је изјавила да јој је за учествовање на забави у Берлусконијевој вили било плаћено 7.000 евра, али је негирала да је са њим имала сексуални однос.

Берлускони је рекао да снимање телефонских разговора посјетилаца његове приватне виле у близини Милана показује да је “бити гост премијера само по себи озбиљан показатељ злочина” и додао да су правну завјеру допунили извјештаји медија.

“Овога пута, то неће бити успјешно”, поручио је Берлускони.

Прије само неколико дана, италијански Уставни суд дјелимично је укинуо закон који је премијеру Берлусконију давао имунитет од судског гоњења због корупције и проневјере пореза.

SHARE

Оставите одговор