SHARE

Лидери владајуће коалиције у Србији састаће се крајем јануара како би коначно утврдили да ли ће бити резова у Влади Србије или не, пишу “Вечерње новости”, позивајући се на изворе у врху власти.На састанку уочи Нове године постигнут је договор да се владајућа коалиција поново састане да би се видјело да ли има воље за смањење броја ресора или на ту тему треба ставити тачку.

У кабинету премијера Мирка Цветковића кажу да најприје треба да се постигне политички договор о кадровским промјенама, а послије тога на сцену ступа премијер који би, у том случају, са предсједницима владајућих странака прецизирао техничке детаље реконструкције Владе.

Док из Демократске странке поручују да су “све вријеме за реконструкцију Владе, било да се иде на мањи број фотеља или на персоналне промјене”, Уједињени региони Србије траже радикалну реконструкцију и владу од 15 ресора.

У Г 17 плус кажу да се ова прича одлаже мјесецима и да ће, ако се посао не заврши до краја јануара, бити касно. Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић замјера што о реконструкцији више разговара са новинарима него са политичким партнерима, и каже да се договор мора постићи у наредним данима или ту тему треба оставити за формирање неке сљедеће владе.

Предсједник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић рекао је да га још нико није звао на званичне разговоре о реконструкцији, али да је његов став да владу треба смањити и да је он спреман да први из ње оде.

SHARE

Оставите одговор