SHARE

Општинске борачке организације Сарајевско-романијске регије упутиле су данас захтјев надлежним у Републици Српској (РС) да прекину са селективном исплатом борачких додатака и одликовања.На ванредном састанку борачких организација један од закључака био је да се до краја мјесеца скупе средства и да се истовремено исплати борачки додатак и подјеле одликовања свим борцима који имају право на то, те да се приликом израде будућих закона о правима бораца, демобилисаних бораца, ратних војних инвалида, породицама погинулих бораца као и закона о раду, закона о ПИО и закона за рехабилитацију ратних војних инвалида не иде у процедуру без активног учешћа у раду и мишљења Борачке организације.

Из борачких организација су поручили да ће бити спремни на радикалне мјере да би се заштитило достојанство бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, ако њихови захтјеви не буду испоштовани.

Предсједник предсједништва Бораче организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак рекао је новинарима да општинска Борачка организација осуђује такво понашање Министарства рада и борачке инвалидске заштите РС, те да уједно осуђују представништво Борачке организације које је на неки начин направило партнерски однос са Владом РС, те да довољно не заступају борачку популацију.

Предсједник Регионалног одбора борачких организација Сарајевско-романиске регије Жељко Лаловић сматра да је ово покушај укидања борачког додатка и морално посрнуће коме се мора стати у крај.

”Чашу незадовољства прелили су спискови који су дошли, није јасно ни нама ни људима из Завода за запошљавање ко је у општини Соколац изабрао неких 200 људи да прими борачки додатак. Проблем је у томе што од тих људи има више од 30 одсто запослених и чак шта више има људи који нису прва и друга категорија који немају право на борачки додатак”, рекао је Лаловић.

SHARE

Оставите одговор