SHARE

Срби који живе у земљама региона дочекаће нићас “српску” Нову годину на трговима, где ће бити организоване пригодне прославе, у кафићима, ресторанима или у кућној атмосфери.Поред прослава у кафићима и ресторанима у Републици Српској, где ће улаз бити слободан, на бањалучком Тргу крајине присутне ће забављати и Ана Бекута са “ИН бендом” и Крајишки трубачи.

Дочека православне Нове године на отвореном биће и у Приједору, док у другим местима попут Бијељине, Зворника и Требиња тога неће бити због недавних поплава и економске кризе.

“Српска” Нова година у Црној Гори биће традиционално дочекана испред цркве Светог Ђорђа под Горицом, а у поноћ, након ватромета, митрополит црногорско приморски Амфилохије служиће молебан и помолити се за срећну и благословену нову годину, рекао је Тањугу протојереј Велибор Џомић.

Према његовим речима, свечани дочек Нове 2011. године према Јулијанском календару почеће сутра у 20 сати, а организатори су Митрополија црногорско приморска и Црквена општина Подгорица.

Џомић, који је подгорички парох и члан Правног савета Митрополије, најавио је ће у свечаном делу учествовати више домаћих и извођача из Србије – етно група “Смиље”, Јелена Томашевић, народни оркестар Боре Дугића и трубачки оркестар Милована Бабића и други.

У Загребу прославу Православне Нове године организује Српско национално веће, а гостује Маринко Роквић. У Пули, такође, у организацији СНВ, за дочек ће наступити Лепа Лукић.

Србе у Темишвару поводом дочека Православне Нове године забављаће Радиша Уросевић, док ће Срби у Љубљани Српску Нову годину дочекати уз Мирослава Илића.

SHARE

Оставите одговор