SHARE

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић оцијенио је да је проналажење оружја, минских средстава и опреме у подруму зграде Предсједништва БиХ показало низ слабости институција БиХ и њихово нефункционисање, што неки покушавају да занемаре.“Показало се да је најзначајнији објекат у Сарајеву, а тиме и у БиХ, у коме су, осим Предсједништва, смјештени Уставни суд, Архив и једно министарство, потпуно неконтролисани. То показује нефункционисање институција БиХ, од Предсједништва па надоље, као и да не постоји квалитетна заштита таквих институција и личности, што је свуда у свијету сасвим нормално”, рекао је Радмановић Срни.

Он је оцијенио да је срећа да се није десио неки озбиљнији проблем.

“Ово ставља посебне обавезе пред Предсједништво БиХ и пред институције задужене за заштиту ових простора, Агенцију за координацију полицијских тијела, Обавјештајно-безбједносну агенцију, које имају своје обавезе у заштити личности и објеката”, навео је Радмановић.

Он је нагласио да се нигдје у свијету не би могло замислити да у објекту у коме су овакве институције постоје просторије који су неконтролисане.

Радмановић је рекао да је и раније из кабинета члана Предсједништва БиХ из РС указивано на овакву ситуацију.

SHARE

Оставите одговор