SHARE

Замјеник предсједника ХДЗ-а БиХ Нико Лозанчић тврди да неће проћи покушаји лидера СДП-а Златка Лагумџије и СДА Сулејмана Тихића да мимо Устава “прогурају концепт један човјек-један глас”.Лозанчић је за “Прес” рекао да је тежња лидера највећих бошњачких партија довела до хомогенизације представника српског и хрватског народа у БиХ, о чему свједочи став политичара из Републике Српске да неће прихватити поништавање изборне воље Хрвата.

Он је подсјетио да је и раних деведесетих година постојао план да се концепт “један човјек-један глас” наметне у вишенационалној заједници, што је проузроковало хомогенизацију народа као отпор таквом настојању.

Одговарајући на питање да ли ово што раде Лагумџија и Тихић може довести до формирања трећег ентитета, Лозанчић је рекао да у овом тренутку није паметно прогнозирати до чега ће то довести.

“Сигурно је, међутим, да нећемо трпјети даље гажење поноса једног конститутивног народа. Ријеч је о интересима народа и нико од нас нема право да изневјери повјерење које је добио”, поручио је Лозанчић.

SHARE

Оставите одговор