SHARE

Лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић рекао је да неће подржати промјене изборних закона или Устава да би помогао Демократској странци /ДС/ Бориса Тадића и Српској напредној странци /СНС/ Томислава Николића да створе двостраначку Србију.Говорећи о могућим изборним комбинацијама, Дачић је рекао за РТС да му политичко искуство говори да би било могуће да ДС и СНС покушају да, са својим партнерима, направе већину и да постоји могућност да настане влада двије највеће партије у Србији.

Он је навео да није против евентуалног смањења броја чланова Владе и броја републичких посланика, али је упитао зашто то није раније предложено, односно зашто није направљена влада од 15 министара 2000. године.

Одговарајући на питање о списковима сарадника тајних служби, Дачић је рекао да СПС није против објављивања њихових имена. “Немамо разлога да бранимо да се то објави”, рекао је Дачић, истичући да не треба правити култ личности, али треба имати лидера.

“Ера Слободана Милошевића у СПС је готова, а поштујући оно што је било добро, треба правити нови идентитет”, оцијенио је Дачић.

Наводећи да полиција није под политичким утицајем, Дачић, који је и министар унутрашњих послова, навео је да је нова “бијела књига“ о криминалу одштампана у електронској форми, али да није за објављивање.

Он је додао да је то скуп оперативних података, као и да је велики број људи ухапшен, али да је борба против криминала “Сизифов посао” и то је велики корак у деполитизацији полиције.

Дачић је истакао да у Србији тек треба да се дође до степена када све неће зависити од политичке припадности.

SHARE

Оставите одговор