SHARE

Уставни суд Босне и Херцеговине примио је захтев заменика председавајућег Дома народа Скупштине БиХ Сулејмана Тихића за оцену уставности Закона о статусу државне имовине Републике Српске, саопштено је из тог суда.У Уставном суду БиХ, како јављају сарајевски медији, нису могли прецизирати када би се могло приступити решавању овог предмета.

Тихић је овај захтев упутио Уставном суду БиХ након што је Закон о статусу државне имовине у РС објављен крајем прошле године у Службеном гласнику РС.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко, након Тихићеве инцијативе, покренуте почетком ове године, донео је одлуку о обустављању примене овог закона у РС до коначне одлуке Уставног суда БиХ.

Пре објављивања овог закона у “Службеном гласнику” РС оцену уставности је дао Уставни суд РС, који је констатовао да је закон у складу са Уставом РС и да њиме нису повређени витални национални интереси бошњачког народа у РС.

Председник РС Милорад Додик је рекао да Инцков налог неће бити објављен у “Службеном гласнику” РС и да неће бити обустављена примена овог закона.

Додик је казао да Уставни суд БиХ није надлежан да одлучује о закону донетом у РС.

SHARE

Оставите одговор