SHARE

У подруму зграде Предсједништва БиХ службеници МУП-а Кантона Сарајево данас су пронашли заосталу војну опрему и друга материјално-техничка средства, изјавио је Срни портпарол Кантоналног МУП-а Ирфан Нефић.Према Нефићевим ријечима, данас у 12.10 часова стручни сарадник за обезбјеђење и противпожарну заштиту Предсједништва БиХ обавијестио Оперативно-комуникациони центар МУП-а Кантона Сарајево да су у једној од подрумских просторија приликом прегледа пронађени заостала војна опрема и друга материјално-техничка средства.

„Наши службеници изашли су на лице мјеста и обавијештен је кантонални тужилац“, рекао је Нефић додавши да је потом извршен увиђај и КДЗ преглед.

Он је истакао да је том приликом утврђено да нема опасности од детонације поменутог материјала, који ће бити предат Цивилној заштити.

Нефић је додао да зграда Предсједништва БиХ није била евакусана за вријеме увиђаја.

Према ријечима директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Химза Селимовића, у подрумским просторијама Предсједништва пронађене су двије ручне бомбе, један тротилски метак, један топовски удар, одређена количина муниције за аутоматску пушку са неколико оквирова за аутоматску пушку те неколико заштитних маски.

Позивајући се на информације добијене од надлежних у Предсједништву БиХ, Селимовић је у изјави Срни навео да су војна опрема и друга материјално-техничка средства пронађени у просторијама које нису отваране од завршетка рата.                

SHARE

Оставите одговор