SHARE

Сукоби у Тунису, где насилни протести трају већ неколико недеља, први пут су дошли до саме престонице – града Туниса, а број жртава је, према званичним подацима, порастао на 21.Неколико очевидаца је, у телефонској изјави за Ројтерс, рекло да су сукоби демонстраната с полицијом избили у предградју Етадамен, где је више стотина младих људи пљачкало радње и запалило једну банку, а да су припадници органа реда пуцали у ваздух како би спречили нападе на јавне зграде.

У медјувремену, министар за комуникације у влади Туниса Самил Лабиди изјавио је да је званичан број настрадалих повећан за три у односу на претходних 18 и одбацио је поједине извештаје у којима се наводи знато већи број жртава.

“Потврдјујем да је број погинулих током викенда 21. Сви други наводи које дају телевизија и агенције, а у којима се спомиње 40 или 50 погинулих, потпуно су нетачни”, рекао је Лабиди.

Демонстранти траже да им се омогуће запослење и бољи животни услови, док власти тврде да протесте организује мала група насилних екстремиста.

До вечерас није било извештаја о новим већим сукобима пошто су припадници војске распоредјени у градовима у којима су избили највећи немири, а школе и универзитети затворени су до даљњег.

SHARE

Оставите одговор