SHARE

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић сматра да би у наредних 15 дана могло доћи до договора о формирању власти, што би омогућило да БиХ до средине марта ове године добије Савјет министара и парламент који могу радити пуном паром.“Са формирањем власти каснимо већ данас и то је јасно. Када кажем да каснимо, то поредим са периодом од прије четири године”, рекао је Радмановић у изјави Срни.

Он је подсјетио да су се политичке партије, које су добиле изборе прије четири године, пуно лакше и брже договориле него садашњи изборни побједници.

“Чињеница је да је прошли сазив Предсједништва БиХ прије четири године 4. јануара завршио консултације, а да их сада нисмо ни почели. Дакле, из тих чињеница може се закључити да данас, они који су освојили више гласова, праве проблем око формирања власти, а то је СДП”, рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Радмановић је појаснио да се СДП прогласио изборним побједником у БиХ у којој нема једног побједника, јер то није могуће због Устава БиХ.

“Направити платформу која значи радикалне промјене БиХ такође значи кочење формирања власти из само њима знаних разлога. Уколико ти самозвани побједници и њихов лидер не промисле још дуго нећемо имати конституисану власт у БиХ, а надам се да ће разум побиједити”, додао је Радмановић.

Он је напоменуо да би у таквом оптимистичном развоју догађаја у наредних 15 дана могло доћи до конститутисања парламента БиХ што би ставило пред Предсједништво БиХ обавезу да у року од 15 дана заврши посао консултација и изабере предсједавајућег Савјета министара.

“Ако се то не догоди тешко је предвидиво шта се може дешавати”, напоменуо је предсједавајући Предсједништва БиХ.

SHARE

Оставите одговор