SHARE

У Тужилаштву БиХ завршено је испитивање особа ухапшених у полицијској акцији “Камен”, усмјереној на разбијање ауто-мафије, а током дана биће одлучено коме ће бити предложен притвор.У акцији “Камен” пронађени су алати кориштени за крађу моторних возила, лаптоп рачунари, као и софистицирани компјутерски декодери кориштени за крађу скупоцјених возила новије производње. Пронађена је и опрема за кривотворење и прекуцавање бројева шасија, те други алати и материјали кориштени за кривична дјела.

Пронађени доказни материјал потврђује наводе да су осумњичени посједовали алате за крађу возила која су имала алармне системе и системе заштите.

У оквиру акције остварена је сарадња са правосудним и полицијским органима Србије, на чијој територији је до сада пронађено 21 возило за које постоји сумња да су украдена у БиХ. У активностима на територији БиХ до сада је пронађено 15 украдених возила, те одређен број возила за која се још утврђује поријекло.

Према до сада реализованим истражним активностима, очекује се да ће овом акцијом бити расвијетљена крађа најмање 60 аутомобила, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Удружена акција “Камен” представља највећу полицијско-тужилачку акцију у БиХ у борби против ауто-мафије. У акцији су учествовали МУП Републике Српске, Федерална управа полиције, МУП Кантона Сарајево, а подршку у раду на терену давали су припадници кантоналних МУП-ова у ФБиХ.

Током акције, која се одвијала по налогу Тужилаштва БиХ, ухапшено је више од 30 лица, те претресено десетине локација у више градова у БиХ, укључујући и Сарајево, Бањалуку, Источно Сарајево, Тузлу, Мостар, Кисељак те Груде. Претресено је и неколико ауто-отпада.

Ријеч је о највећој здруженој полицијској акцији против ауто-криминала у постдејтонској БиХ.

Тужилаштво већ шест мјесеци води истрагу о овом предмету, јер постоји сумња да су припадници организованих криминалних група у том периоду украли више стотина, углавном скупоцјених моторних возила.

SHARE

Оставите одговор