SHARE

Предсједници СДА Сулејман Тихић, СДП-а Златко Лагумџија и ХДЗ-а БиХ Драган Човић нису постигли никакав конкретан договор, али је, према Тихићевим ријечима, закључено да разговоре треба ускоро наставити и у њих укључити и лидера СНСД-а Милорада Додика.Човић је изјавио да је на синоћњем састанку у Сарајеву поновио познате ставове да се власт не може формирати без ХДЗ-а, те да се мора поштовати воља народа.

Иако није ништа конкретно договорено, Тихић је рекао да је послије овог састанка оптимистичнији него иначе.

Лагумџија је федералним новинарима изјавио да је, на његово инсистирање, током разговора добио увјеравање Тихића и Човића да Влада Федерацији БиХ у техничком мандату неће вршити “распродају бх блага”, као што је “наговјештавано у неким медијима”.

Предсједник СДП-а је додао да је позвао Тихића и Човића да што прије донесу одлуку о привременом финансирању у Федерацији БиХ.

Упитан о функцији предсједавајућег Савјета министара БиХ, Лагумџија је одговорио да СДП треба да буде окосница власти на свим нивоима.

Састанак Тихића, Лагумџије и Човића услиједио је након јучерашњег састанка руководстава ХДЗ-а БиХ, ХДЗ-а 1990, СНСД-а, СДС-а и Савеза за бољу будућност на којем је разговарано о успостављању власти у БиХ.

SHARE

Оставите одговор