SHARE

У Сарајеву је почео радно-консултативни састанак странака заступљених у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ на коме би требало да буде ријечи о заказивању наставка конститутивне сједнице овог дома.СНСД и СДС на састанку представљају посланици, а новинари нису видјели представнике ПДП-а.

Од страначких лидера присутни су предсједници СДА, СДП-а, ХСП-а, Народне странке “Радом за бољитак” и ХДЗ-а 1990, а на нижем нивоу представљени су ХДЗ БиХ, Странка за БиХ и Савез за бољу будућност.

Састанак је сазвао привремени предсједавајући Представничког дома Аднан Башић.

Претходни радно-консултативни састанак 13 парламентарних странака одржан је прије Нове године када страначки представници нису успјели да се договоре о сазивању наставка конститутивне сједнице Представничког дома.

Том приликом договорено је да наредни састанак буде одржан 11. јануара да би се странкама омогућило постизање договора о успостављању парламентарне већине неопходне за формирање власти на нивоу БиХ.

Посланици изабрани на октобарским изборима у Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ положили су заклетву на првом дијелу конститутивне сједнице 30. новембра.

Да би конституисање Представничког дома било завршено потребно је да се изабере његово трочлано руководство, те комисија која ће учествовати у припреми избора Савјета министара.

SHARE

Оставите одговор