SHARE

ЕУ жели да што прије буде формирана нова власт у БиХ, рекла је Маја Коцијанчић, портпарол високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон.Коцијанчићева је изјавила за “Дневни аваз” да ЕУ позива лидере у БиХ да се ангажују у конструктивном политичком дијалогу да би изградили визију будућности у Унији.

Извјестилац Европског парламента за БиХ Дорис Пак упозорава да БиХ нема много времена за постизборне преговоре и да је пред властима велики посао.

“Након што смо видјели резултате, било је јасно да ће бити тешко направити власт. Али, забринута сам што све траје толико времена. У свим демократијама гдје нема јасне већине имамо сличне проблеме, али политичари морају да почну да раде”, истакла је Дорис Пак.

Она је нагласила да БиХ мора много тога да уради на европском путу и да проведе реформе, а ако жели да напредује ка ЕУ, мора хитно бити формирана функционална власт.

Дорис Пак сматра да је у БиХ неопходно направити “широку коалицију”.

“Не мислим да је нека мала коалиција могућа. Сви народи треба да буду заступљени у широкој коалицији. То је много здравија ситуација и даје мање простора за неслагања и сукобе”, појаснила је Дорис Пак.

SHARE

Оставите одговор