U avionskoj nesreći koja se juče dogodila u sjeverozapadnom dijelu Irana poginulo je 77 lica, 26 je povrijeđeno a najmanje jedno se vodi kao nestalo, saopštila je policija najnovije bilans.„Nažalost, 77 naših sunarodnika je poginulo, 26 je povrijeđeno i hospitalizovano dok se najmanje jedno lice vodi kao nestalo“, objavila je na državna televizija pozivajući se na informacije policijskog centra za informisanje.

Novinska agencija Isna danas je objavila da se dva lica vode kao nestali.

„Na ovom letu bilo je 105 lica, 94 putnika i 11 članova posade. Prema poslednjim podacima, 77 lica je poginulo, 26 je povrijeđeno a dva lica se vode kao nestala“, izjavio je šef kriznog štaba Ministarstva saobraćaja Ahmad Madžici.

On je dodao da se avion iranske kompanije Iran Er najverovatnije srušio zbog veoma loših vremenskih uslova. Komanda aviona nije uspjela da avion prizemlji na aerodrom u Orumijeu i iz nepoznatih razloga srušio se pet kilometara od aerodroma.

Nesreća se dogodila sinoć oko 19.45 časova po lokalnom vremenu u provinciji Zapadni Azerbejdžan, objavila je juče televizija

Ostavi poruku