SHARE

Министарка унутрашњих послова Аустрије Марија Фектер потврдила је да су у тој земљи повећане мере безбедности због могуће опасности од терористичких напада.Она је рекла да у Аустрији постоје “спавачи”, које због повећане опасности од терористичких напада у Европи, полиција непрестано прати.

Према писању бечког дневника “Естерајх” у Аустрији има више “спавача”, људи који живе неприметним животом и могу у свако доба бити “активирани” да изведу теористичке нападе у тој земљи.

Друга претња, према писању листа, су исламисти, који су се преселили у Аустрију из других земаља ЕУ, пре свега Немачке.

Њима је у Немачкој и другим државама постало “превруће” па су се повукли у Аустрију. Један део тих терориста је познат аустријским чуварима реда.

Трећа група која представља претњу Аустрији је круг оних људи који су боравили у камповима за обуку терориста у Пакистану.

Министарка је због тог проблема још од 2008. затражила повећану пажњу на могуће исламске териростичке ћелије које постоје у Аустрији.

“Радикални исламисти нападају земље које су ангажоване у Авганистану. Ми имамо тамо полицајце. Због тога можемо и ми бити циљ напада. Зато смо појачали мере безбедности”, нагласила је Фектер.

SHARE

Оставите одговор