Deset lica uhapšeno je u Republici Srpskoj u okviru policijske akcije „Majevica“, usmjerene protiv organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krađom i preprodajom automobila, rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo.     Čađo je istakao da se u Srpskoj akcija provodi u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, i usmjerena je protiv tri organizovane kriminalne grupe, od kojih se jedna bavila krađom automobila, druga falsifikovanjem dokumenata, a treća distribucijom vozila, rastavljanjem i prodajom dijelova.

On je dodao da je u toku pretres oko 10 lokacija.

„I dalje je u toku ova složena i široka policijska akcija“, rekao je Čađo novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da je MUP RS, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, prije više od pola godine počeo aktivnosti vezane za ove organizovane kriminalne grupe.

Čađo je naveo da je akcija u međuvremenu, zbog niza saznanja, proširena i sada se odvija u Srpskoj, Federaciji BiH i Srbiji, i obavlja se u koordinaciji sa tamošnjim bezbjednosnim agencijama i Graničnom policijom BiH.

On je rekao da će akcija, najvjerovatnije, trajati do kraja dana.

Direktor Policije RS Gojko Vasić rekao je da postoji direktna veza kradenih predmeta između pojedinaca u ovoj akciji u Srpskoj, Federaciji BiH i Srbiji.

Ostavi poruku