SHARE

Десет лица ухапшено је у Републици Српској у оквиру полицијске акције “Мајевица”, усмјерене против организованих криминалних група које се баве крађом и препродајом аутомобила, рекао је министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо.     Чађо је истакао да се у Српској акција проводи у Бијељини и Источном Сарајеву, и усмјерена је против три организоване криминалне групе, од којих се једна бавила крађом аутомобила, друга фалсификовањем докумената, а трећа дистрибуцијом возила, растављањем и продајом дијелова.

Он је додао да је у току претрес око 10 локација.

“И даље је у току ова сложена и широка полицијска акција”, рекао је Чађо новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да је МУП РС, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, прије више од пола године почео активности везане за ове организоване криминалне групе.

Чађо је навео да је акција у међувремену, због низа сазнања, проширена и сада се одвија у Српској, Федерацији БиХ и Србији, и обавља се у координацији са тамошњим безбједносним агенцијама и Граничном полицијом БиХ.

Он је рекао да ће акција, највјероватније, трајати до краја дана.

Директор Полиције РС Гојко Васић рекао је да постоји директна веза крадених предмета између појединаца у овој акцији у Српској, Федерацији БиХ и Србији.

SHARE

Оставите одговор