Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da među vođama najmoćnijih srpskih kriminalnih grupa trenutno bjesni rat zbog sukoba interesa, te najavio hapšenja više narko grupa u saradnji sa policijama više zemalja i Interpolom.„Reč je o grupama koje su švercovale narkotike, cigarete, presuđivale o smrti, angažujući profesionalne ubice za svirepe likvidacije. Oni su zajedno prali pare kroz of-šor kompanije i ulagali novac u privatizaciju“, rekao je Veljović za „Blic“.

On je dodao da je policija ušla u poslovanje kriminalaca, otkrila kretanje njihovog novca i osujetila njihove uticaje u određenim strukturama u državi.

„Svaki kriminalac koji ima novac želi vlast. Kada imate novac, a nemate uticaj, nastaje problem. Zato danas vlada sukob interesa među vođama kriminalnih organizacija zbog nemogućnosti da oni vode kadrovsku politiku u državi i utiču na funkcionisanje državnih institucuja“, rekao je Veljović.

Veljović je rekao da tvrdi da će se onda kada odbjegli narkobos Darko Šarić bude uhapšen, „konačno vidjeti da on nije vrh kriminalne piramide“.

„Interes policije, a i Šarićev interes, da bude uhapšen i to nije neozbiljna izjava“, dodao je Veljović.

Navodeći da su formirane zajedničke istražne grupe policija više zemalja i Interpola, koje će provoditi zajedničke akcije, Veljović je najavio hapšenja novih narko grupa, dodajući da su one „u bliskim vezama ili u nivou sa kriminalnom grupom braće Šarić“.

„Njima rukovode državljani iz više zemalja, a realizacija ovih akcija biće u prvoj polovini 2011. godine“, rekao je Veljović.

Ostavi poruku