SHARE

Директор полиције Србије Милорад Вељовић изјавио је да међу вођама најмоћнијих српских криминалних група тренутно бјесни рат због сукоба интереса, те најавио хапшења више нарко група у сарадњи са полицијама више земаља и Интерполом.“Реч је о групама које су шверцовале наркотике, цигарете, пресуђивале о смрти, ангажујући професионалне убице за свирепе ликвидације. Они су заједно прали паре кроз оф-шор компаније и улагали новац у приватизацију”, рекао је Вељовић за “Блиц”.

Он је додао да је полиција ушла у пословање криминалаца, открила кретање њиховог новца и осујетила њихове утицаје у одређеним структурама у држави.

“Сваки криминалац који има новац жели власт. Када имате новац, а немате утицај, настаје проблем. Зато данас влада сукоб интереса међу вођама криминалних организација због немогућности да они воде кадровску политику у држави и утичу на функционисање државних институцуја”, рекао је Вељовић.

Вељовић је рекао да тврди да ће се онда када одбјегли наркобос Дарко Шарић буде ухапшен, “коначно видјети да он није врх криминалне пирамиде”.

“Интерес полиције, а и Шарићев интерес, да буде ухапшен и то није неозбиљна изјава”, додао је Вељовић.

Наводећи да су формиране заједничке истражне групе полиција више земаља и Интерпола, које ће проводити заједничке акције, Вељовић је најавио хапшења нових нарко група, додајући да су оне “у блиским везама или у нивоу са криминалном групом браће Шарић”.

“Њима руководе држављани из више земаља, а реализација ових акција биће у првој половини 2011. године”, рекао је Вељовић.

SHARE

Оставите одговор