Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Nikolaj služiće na Božić, 7. januara, Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.Na Badnji dan, 6. januara, mitropolit Nikolaj služiće praznično večernje, uz tradicionalno paljenje badnjaka u hramu Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem u ponoć će u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služiti Svetu arhijerejsku liturgiju povodom praznika Roždestva Isusa Hrista – Božića.

U istom hramu sa početkom u 17.00 časova biće služena večernja služba i osveštanje badnjaka.

Nakon službe, u porti hrama Svete Trojice obaviće se nalaganje badnjaka.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije na Badnji dan služiće Bdenije u hramu Uspenja presvete Bogorodice u Tuzli.

Bdenije počinje u 18.00 časova, a nakon toga obaviće se i paljenje badnjaka.

Na Božić, 7. januara, vladika Vasilije će u 5.00 časova početi božićno bogosluženje u Sabornom-spomen hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljini.

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije služiće Svetu arhijerejsku liturgiju na Badnji dan u 9.00 časova u manastiru Žitomislić, a na Božić u ponoć u Staroj crkvi u Mostaru.

U manastiru Žitomislić loženje badnjaka je na Badnji dan u 18.00 časova, a božićna liturgija na Božić u ponoć.

Vladika bihaćko-petrovački Hrizostom služiće na Božić Svetu arhijerejsku liturgiju u 9.00 časova u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu, a na badnji dan vladika će služiti u 18.30 časova u istom hramu.

Ostavi poruku