SHARE

На данашњи дан прије пет година припадници италијанског контингента ЕУФОР-а убили су у рогатичком селу Пашић Кула Раду Абазовић, а њеног супруга Драгомира и сина тешко ранили.Породица је поднијела тужбе за овај злочин, али су прошле године добили одбијеницу од Суда БиХ и од Међународног суда, уз напомену да немају право жалбе.

“Једина преостала могућност је тужити државу БиХ за надокнаду материјалне штете, што изискује додатна финансијска средства и ангажовање адвоката” – рекао је Срни Горан Абазовић, Драгомиров и Радин син.

Припадници италијанског контингента ЕУФОР-а 5. јануара 2006. године у раним јутарњим часовима опколили су кућу Абазовића, у акцији чији је циљ био да ухапсе Драгомира, за којим је Кантонално тужилаштво у Сарајеву било расписало потјерницу због наводног ратног злочина.

Отворили су ватру и тешко ранили Раду Абазовић, која је била испред куће, те њеног супруга и тада једанаестогодишњег сина.

Горан каже да је његова мајка сат и по лежала рањена а припадници ЕФОР-а нису дозвољавали да јој се укаже помоћ. Касније је преминула у болници Фочи од задобијених повреда.

Драгомир Абазовић је ухапшен и са тешким повредама главе пребачен у Сарајево, да би му 1. фебруара Суд БиХ укинуо притвор и он је пуштен на слободу.

Чланови породице Абазовић обишли су данас гроб покојне Раде и прислужили свијеће.

SHARE

Оставите одговор