SHARE

Једна особа је страдала, а 58.000 људи је евакуисано из пет провинција на југу Кине, због екстремно ниских температура и ледене кише, а очекује се да ће такво време потрајати још неколико дана.Више од 1.200 кућа је срушено, уништено је више од 140.000 хектара усева и узроковани су економски губици већи од 200 милиона долара, саопштило је данас кинеско Министарство цивилних послова.

Ледена киша падала је током претходних неколико дана у провинцијама Дјиангси, Хунан, Чонгћинг, Сичуан и Гуиџоу, пренела је агенција Ројтерс.

У јужној провинцији Гуиџоу евакуисано је 22.800 људи, кровови више од 200 кућа су се срушили под ледом и снегом, хиљаде људи је остало заглављено у својим аутомобилима, пошто је већина путева због поледице била затворена више од 30 сати, јавила је кинеска новинска агенција Синхуа.

Саобраћај је у уторак нормализован када су аутопутеви поново отворени.

Метереолошка служба у провинцији Гуиџоу упозорила је да би ниске температуре и киша могли да трају још пет дана.

Хладноћа и невреме које су и пре три године погодили југ Кине изазвали су прекиде у снабдевању електричном енергијом и хаос у саобраћају, што је милионе људи спречило да Лунарну Нову годину проведу са својим породицама, подсетио је Ројтерс.

SHARE

Оставите одговор