SHARE

Социјалдемократска партија (СДП) БиХ спремна је да буде врло конструктивна опозиција ако СНСД, СДС и два ХДЗ-а обезбиједе квалификовану већину у оба дома парламента БиХ и пожељеће им срећу у заједничком раду, изјавио је предсједник СДП-а Златко Лагумџија.Он истиче да ће СДП, била у власти или опозицији, подржати сва законска и системска рјешења која ће убрзати пут БиХ ка НАТО и ЕУ и побољшати укупне прилике у друштву и стандард грађана.

“Поштоваћемо сваку већину која се формира према законским процедурама. С друге стране, сви актери у БиХ треба да прихвате сваку већину коју СДП формира према тренутно важећим уставним и законским процедурама”, рекао је Лагумџија за “Еуроблиц”.

Он очекује формирање власти на нивоу БиХ у “првим мјесецима 2011”, а у случају да се то не деси сматра да, за сада, нови избори нису реални јер се на њима ништа спектакуларно не би промијенило.

Лагумџија је рекао да је потписивање платформе са СДА, ХСП и НС “Радом за бољитак” почетак наде у БиХ јер се “први пут власт формира на основу конкретног и прецизног програма” наводећи да ће се на тој основи “водити разговори са партнерима из Бањалуке, у складу са Уставом ове земље”.

Лидер СДП-а БиХ рекао је да потписници платформе рачунају на позиције предсједавајућег и министра иностраних послова у Савјету министара БиХ, а да ће све остало бити ствар договора.

SHARE

Оставите одговор