SHARE

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије сматра да би Црна Гора требало да постане чланица Европске уније, али се противи уласку у НАТО.Амфилохије сматра да би улазак Црне Горе у НАТО могао сутра да претвори земљу у “шраф војне освајачке машинерије” и “ропску играчку” у остваривању геополитичких и интересних циљева под видом заштите људских права и борбе против свјетског тероризма.

“Умјесто уласка у НАТО, Црна Гора би својим уласком у европску заједницу учинила велико дјело како за себе и за Европу, тако и за сав свијет, да помогне европским државама у укидању НАТО-а и тиме претварању томахавка и атомских бомби у рала и раонике, то јест у све оно што доприноси истинском унапређењу добра, мира, слободе и напретка у цијелом човјечанству”, рекао је Амфилохије, преносе црногорски медији.

Он је истакао да је Црна Гора у Европи од свог настанка и да је својом вјерношћу Јерусалиму, Атини и светородној лози Петровића, темељ праве Европе. “Као таква, природно је да уђе и у Европску унију, схваћену као благотворну за све, економску заједницу држава и народа”, рекао је Амфилохије.

Он је упозорио да би улазак у ЕУ којим би Црна Гора изгубила идентитет, односно културу, обичајност, језик, азбуку и писмо, Цркву, представљао “оно што народ зове продавање вјере за вечеру, сједање убогог просјака за трпезу богатог Гавана“.

SHARE

Оставите одговор