SHARE

Премијер Србије Мирко Цветковић каже да му је циљ у наредној години да буде утврђен датум преговора о уласку Србије у ЕУ.“Ако ме питате шта ми је фиксација за следећу годину, онда је то да одрадимо све неопходне кораке да би Влада свој мандат окончала са одређеним датумом за преговоре о чланству”, рекао је Цветковић за “Блиц”.

Он је додао да “за сада све иде по плану” и да ће он и потпредсједник Владе Божидар Ђелић 31. јануара предати одговоре на Упитник Европске комисије комесару Штефану Филеу.

Цветковић је навео да је зацртани циљ за наредну годину повећање привредног раста до три одсто, чиме би се утицало на смањење незапослености.

Он је поновио да ће наступајућа година бити напорна и за Владу и за грађане, али да ће економска ситуација бити боља.

Цветковић каже да треба рачунати да ће инфлација у првом дијелу године бити нешто већа, али према плановима у другој половини 2011. године требало би да дође до њеног пада на шест одсто.

Он је истакао да не треба заборавити да Србија није изоловано острво и да економска ситуација не зависи само од ње, већ и од земаља у окружењу које су у прилично дубокој кризи.

“Највећи део трговине имамо с окружењем и ако те државе не остваре привредни раст, то ће и нас погодити. За наступајућу годину имамо планирани привредни раст од три одсто, а до сада је био један одсто”, додао је Цветковић.

SHARE

Оставите одговор