SHARE

Шведске власти ће у притвору задржати држављанина БиХ који је ухапшен у тој земљи због сумње да је током рата учествовао у злочинима на подручју БиХ.Службеници за информисање шведске полиције синоћ нису били у могућности да потврде идентитет ухапшеног мушкарца, али су казали да је хапшење обављено по медјународној потерници која је расписана на захтев БиХ.

Како преноси Балканска мрежа истраживачког новинарства (БИРН), шеф медјународног одељења за истраге о шведској полицији Бертил Олофсон рекао је да се очекује захтев за изручење од власти у БиХ.

“Када то примимо, шведско министраство правде и тужилаштво у овој земљи ће случај изнети пред суд, који ће потом донети одлуку да ли ће доћи до изручења”, рекао је Олофсон.

Он је рекао да током истраге полицијске власти не могу открити идентитет ухапшеног мушкарца, али је додао да се ради о човеку “у четрдесетим годинама”.

“Ухапшени мушкарац нема шведско држављанство. Власти наше земље ће обавестити БиХ о хапшењу, па се надамо да би се већ у јануару наредне године могло одржати екстрадицијско рочиште пред шведским правосудјем”, рекао је Олофсон.

У Тужилаштву БиХ су рекли да још немају информација о хапшењу и да “очекују службено обавештење из Шведске”, после чега би Министарство правде БиХ могло покренути процес екстрадиције.

SHARE

Оставите одговор