Prevoznici iz Republike Srpske najavljuju višemilionsku tužbu protiv Ministarstva komunikacija i transporta BiH zbog toga što neće biti ispoštovan rok za implementaciju Zakona o digitalnim tahografima, koji ističe 31. decembra.Predsjednik Udruženja za međunarodni transport Banjaluka Milan Gačić rekao je da su prevoznici ogorčeni i razočarani ponašanjem vlasti u BiH kada je u pitanju sprovođenje propisa i obaveza za implementaciju Zakona o digitalnim tahografima.

„Nismo pristalice štrajkova, ali od nadležnih ustanova tražićemo nadoknadu štete. Podnijećemo tužbu za naknadu štete od deset miliona maraka, a zatim i prijavu međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu. Naši gubici će sigurno biti ogromni, a mi ćemo učiniti sve da ih nadoknadimo“, rekao je Gačić za „Glas Srpske“.

On je dodao da je nastavljanjem u funkciju digitalnih tahografa zaustavljen razvoj transportne industrije i prevoza robe i putnika u drumskom saobraćaju.

„Sramota je da su oni koji su zaduženi da brinu o ovoj grani to tako olako shvatili“, rekao je Gačić, napominjući da je i u proteklih šest mjeseci bilo problema na granicama s evropskim zemljama./

Ostavi poruku