SHARE

Превозници из Републике Српске најављују вишемилионску тужбу против Министарства комуникација и транспорта БиХ због тога што неће бити испоштован рок за имплементацију Закона о дигиталним тахографима, који истиче 31. децембра.Предсједник Удружења за међународни транспорт Бањалука Милан Гачић рекао је да су превозници огорчени и разочарани понашањем власти у БиХ када је у питању спровођење прописа и обавеза за имплементацију Закона о дигиталним тахографима.

“Нисмо присталице штрајкова, али од надлежних установа тражићемо надокнаду штете. Поднијећемо тужбу за накнаду штете од десет милиона марака, а затим и пријаву међународном суду за људска права у Стразбуру. Наши губици ће сигурно бити огромни, а ми ћемо учинити све да их надокнадимо”, рекао је Гачић за “Глас Српске”.

Он је додао да је настављањем у функцију дигиталних тахографа заустављен развој транспортне индустрије и превоза робе и путника у друмском саобраћају.

“Срамота је да су они који су задужени да брину о овој грани то тако олако схватили”, рекао је Гачић, напомињући да је и у протеклих шест мјесеци било проблема на границама с европским земљама./

SHARE

Оставите одговор