SHARE

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија сматра да ће СДП и СНСД “на крају морати сјести и договорити шта им је чинити”.“Након састанка у Сарајеву вјеровао сам да Милорад Додик дијели СДП-ову жељу да у конструктивном дијалогу дођемо до корака које је потребно предузети да би у наредне четири године грађани БиХ живјели боље”, рекао је Лагумџија у интервјуу за магазин “Дани”.

Према његовим ријечима, договор је био да се размијене програмске платформе, при чему је СДП своју одмах дао, али платформа СНСД-а још није добијена.

Лагумџија је поновио тврдње да платформа СДП-а, СДА, ХСП-а и Народне странке “Радом за бољитак” нуди цијели сет промјена које ће Хрватима у БиХ, као и свим осталим народима и грађанима омогућити равноправност.

Лидер СДП-а не разумије зашто су Додик и предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић против тога да се чланови Предсједништва не бирају на изборима, јер је то било предвиђено и такозваним априлским пакетом.

“Ако смо тада подржали ту одредбу, не видим разлог да је не подржимо сада”, сматра Лагумџија.

Према његовим ријечима, СДП је у контактима са представницима међународне заједнице у БиХ охрабриван да настави ићи у правцу у коме је кренуо.

“Али, оно што они од нас очекују јесте да сами учинимо све што је у нашој моћи, а не да само они раде наш посао”, додао је Лагумџија.

SHARE

Оставите одговор