Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da u ovom trenutku nije adekvatno pitanje ima li svrhe da se pregovara sa Hašimom Tačijem poslije izvještaja specijalnog izvjestioca Dika Martija, u kojem je optužen za trgovinu ljudskim organima, te naveo da se dijalog Beograda i Prištine neće voditi na najvišem nivou.Dačaić je za „Večernje novosti“ istakao da pitanje trgovine ljudskim organima zaslužuje da bude istraženo do kraja, ali da smatra da će do eventualnog pokretanja krivičnih postupaka „proći dug put“.

„Potrebno je prikupiti još mnogo dokaza i pronaći svedoke“, dodao je Dačić.

U jeku novih najava o smanjenju Vlade, Dačić navodi da neće biti rekonstrukcije ako ne bude saglasnosti svih članica koalicije.

„Očekujem da se u prvim mesecima 2011. reši hoće li biti rekonstrukcije ili ne. Mi smo spremni da o tome razgovaramo, ali do sada nismo dobili nijedan konkretan predlog“, rekao je Dačić, koji je i lider Socijaističke partije Srbije /SPS/.

On je rekao da je siguran da će Demokratska stranka /DS/ Borisa Tadića i Srpska napredna stranka /SNS/ Tomislava Nikolića pokušati da naprave vladu, ako ne uspiju da dosegnu većinu sa svojim manjim partnerima.

„Znam da i jednima i drugima sada ne odgovara da se to priča, baš kao što svojevremeno ni nama nije odgovaralo kada se pre izbora pričalo da ćemo da odemo sa DS. Ali, tu opciju ne treba odbacivati, pošto znam da su obe strane svakodnevno u kontaktu“, rekao je Dačić.

Ostavi poruku