SHARE

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да у овом тренутку није адекватно питање има ли сврхе да се преговара са Хашимом Тачијем послије извјештаја специјалног извјестиоца Дика Мартија, у којем је оптужен за трговину људским органима, те навео да се дијалог Београда и Приштине неће водити на највишем нивоу.Дачаић је за “Вечерње новости” истакао да питање трговине људским органима заслужује да буде истражено до краја, али да сматра да ће до евентуалног покретања кривичних поступака “проћи дуг пут”.

“Потребно је прикупити још много доказа и пронаћи сведоке”, додао је Дачић.

У јеку нових најава о смањењу Владе, Дачић наводи да неће бити реконструкције ако не буде сагласности свих чланица коалиције.

“Очекујем да се у првим месецима 2011. реши хоће ли бити реконструкције или не. Ми смо спремни да о томе разговарамо, али до сада нисмо добили ниједан конкретан предлог”, рекао је Дачић, који је и лидер Социјаистичке партије Србије /СПС/.

Он је рекао да је сигуран да ће Демократска странка /ДС/ Бориса Тадића и Српска напредна странка /СНС/ Томислава Николића покушати да направе владу, ако не успију да досегну већину са својим мањим партнерима.

“Знам да и једнима и другима сада не одговара да се то прича, баш као што својевремено ни нама није одговарало када се пре избора причало да ћемо да одемо са ДС. Али, ту опцију не треба одбацивати, пошто знам да су обе стране свакодневно у контакту”, рекао је Дачић.

SHARE

Оставите одговор